Rockmusiker, fonde og Business Esbjerg vil udklække nye esbjergensiske kulturtalenter

Erhverv 19. april 2021

Tobias Kippenberger, sangskriver og tidligere frontmand i The Floor Is Made of Lava, har selv rødder i Esbjerg. Han kommer til at spille en central rolle i talentudviklingsforløbet.

Redaktør:

Kontakt

Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond (KUUF), Johan Hoffmann Fonden og Business Esbjerg går sammen med koncertarrangøren Smash!Bang!Pow! og bysbarnet Tobias Kippenberger om det nye talentudviklingsforløb Flags, der skal udklække nye kulturelle ildsjæle og iværksættere i Esbjerg.

Går man med en drøm om at starte egen festival, et kulturelt mødested eller tilføre ny kultur til Esbjergs byrum, lander det nye talentudviklingsforløb Flags som en mulig bro mellem ambition og virkelighed. Her vil unge mellem 16 og 30 år, der brænder for at skabe kultur og har en iværksætter i maven, lære at udføre events på egen hånd inden for alle kulturens forgreninger.

Flags strækker sig over 11 dage fordelt på ti måneder og optager 25 talenter ad gangen. Via bl.a. seminarer fra toneangivende institutioner og skikkelser samt mentorordning vil de blive fodret med vigtig viden og inspiration, der kan bruges til banebrydende iværksætteri til gavn for byens fremtidige kultur- og erhvervsliv. Som afsluttende opgave skal holdet plante et “flag” til byen gennem et event, der er konceptudviklet, produceret og markedsført af deltagerne selv.

Tobias Kippenberger, sangskriver og tidligere frontmand i The Floor Is Made of Lava, har selv rødder i Esbjerg, og han kommer til at spille en central rolle i talentudviklingsforløbet. Han glæder sig til at rette blikket hjemad og hjælpe hjemstavnens talenter.

“Jeg har altid været stolt over at komme fra Esbjerg – og har sat stor pris på alt, hvad byen har givet mig, både før og efter jeg flyttede herfra. Med Flags får jeg mulighed for at give lidt tilbage til byen og være med til at gøre noget for den næste generation af kulturskabere,” siger Tobias Kippenberger og uddyber:

“Vi er enormt glade for den konstruktion, som Flags nu søsættes under, med fondene og Business Esbjerg ombord. Interessen og begejstringen for projektet har været overvældende positiv, og vi glæder os til at engagere endnu flere partnere fra byen.”

Lokale og nationale kræfter kipper med flaget

At en af Danmarks største koncertarrangører i Smash!Bang!Pow! har øje for Esbjerg, er ikke helt en tilfældighed, forklarer direktør Nikolaj Thorenfeldt.

“Lokal forankring har altid været en hjørnesten i etableringen af stærke kulturevents. Esbjerg ligger i forvejen inde med en stærk kulturhistorie på tværs af musik, billedkunst, litteratur, sport og meget andet. Når man dertil lægger den stærke kulturelle infrastruktur og erhvervsliv, Esbjerg som by har til rådighed, tror vi på at Flags kan blive nøglen, der er med til at låse op for byens fulde kulturelle potentiale og fremtid.”

Ansøgning

Holdets 25 pladser optages gennem skriftlig ansøgning, fulgt op af mundtlige samtaler. Hvis man tilbydes en plads på holdet, så koster det 2.000 kroner at deltage. Første hold starter til september, der er ansøgningsfrist 1. juni

besøg hjemmesiden og tilmeld dig

Foruden Smash!Bang!Pow! og seminarspecialisten Volcano er der en lokal forankring omkring samarbejdet, som tæller Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond (KUUF) med støtte fra Business Esbjerg og Johan Hoffmann Fonden. KUUF spår, at forløbet ikke kun vil få betydning for talenterne selv og for byens kultur, men også erhvervslivet – vel at mærke hvis de tør springe ombord.

“Esbjerg er en by med mange talenter, og i KUUF mener vi, at Flags kan bidrage til udviklingen af disse og skabe et godt fundament for fremtidens kultur. Dette kan tilmed være en inspiration for kommende generationer af kreative og dygtige unge med interesse for kultur og for forretningsliv i et stærkt match,” udtaler Tobias Olsen, bestyrelsesformand i KUUF.

Jeg har altid været stolt over at komme fra Esbjerg – og har sat stor pris på alt, hvad byen har givet mig, både før og efter jeg flyttede herfra

Tobias Kippenberger

Sangskriver

Netop erhvervslivet kipper med flaget for det potentiale, som ligger i Flags-formatet.

“I en by, der allerede har iværksætterhus, kulturskole og musikkonservatorium, lander Flags som et enestående tilbud for unge med en skabertrang udover det sædvanlige. Med kulturelle iværksættere skabes der en diversitet og en anden tilgang til iværksætteri, hvor de unge og erhvervslivet udveksler nye ideer, der kan omsættes kommercielt,” siger Business Esbjergs iværksætterkonsulent og daglige leder af iværksætterhuset Riggen, Rie Sørensen.

Opstart

Første sæson af Flags starter til september, og det forventes at blive et treårigt projekt med tre årgange. Man kan læse mere og ansøge på esbjergflags.dk

besøg hjemmesiden og tilmeld dig