Messebesøg digitalisering

Erhverv 30. september 2022

Erhvervskonsulent i Business Esbjerg, Mikael Kirk Simonsen har været på messerundtur på digitaliseringsmesser i Frankfurt og København. Foto: Marc Holstein © German Datacenter Association

Redaktør:

Mikael Kirk Simonsen

Erhvervskonsulent

Kontakt Mikael

Vi har i september haft fuld fokus på at promovere Esbjerg som Nordeuropæisk digital hub. Omdrejningspunkt er at der i Esbjerg skabes en verdensklasse digital infrastruktur.

Som en del af strategien for at etablere Esbjerg som Nordeuropas digitale knudepunkt, deltager vi på en række messer rundt om i Europa.

I september måned deltog vi således på German Datacenter Conference i Frankfurt. Frankfurt en af Europas største og vigtigste digitale knudepunkter. Området er presset pga. begrænset strømkapacitet, begrænset udbud af land dedikeret til datacentre og et stort prispres på tilgængelige områder. Dette har medført at flere aktører er åbne for dialog og undersøger alternative områder for deres datacenter investeringer. Turen gav derfor mange gode og relevante kontakter til vores videre arbejde med at tiltrække digitale virksomheder til Esbjerg.

Vi deltog også på Datacenter Forum i København. Fokus var at blive opdateret på de nyeste tendenser i den danske og internationale datacenter industri. Bæredygtige datacentre var et meget stort tema. Det omhandlede især hvordan datacentre skulle være CO2 neutrale fra vugge til grav, samt hvordan f.eks. overskudsvarmen kunne udnyttes af andre. Dette passer godt ind i Esbjerg kommunes mål om CO2 neutralitet i 2030.

Det er interessant og sjovt at være med på disse messer, hvor vi danner os et overblik over aktørerne og de muligheder, de repræsenterer for virksomheder i vores område, som på sigt kan blive leverandører eller samarbejdspartnere indenfor data og digitalisering.