1. Relocate to Esbjerg
  2. School and education

Vocational education

Get an overview of different vocational education programmes here

Do you want to know more?

Peter Hegelund

Business consultant

Contact Peter

In Esbjerg, you are close to the business community. As a student at one of the vocational education programmes, chances are high when it comes to finding an apprenticeship

Almost all students get an apprenticeship in Esbjerg and South West Jutland, and there are great efforts being made to attract more students to the vocational education programmes.

In general, the chances of getting an apprenticeship are excellent within the traditional skilled-craft sectors outside the four biggest cities in Denmark. One of the reasons is that the companies take responsibility for solving the challenge.

Industrien mangler smede og teknikere. Restaurationsbranchen mangler kokke og tjenere. Man hører ofte, at der er mangel på praktikpladser, men sådan er det ikke hos os. Her mangler vi elever og har praktikgaranti på en række uddannelser.

Peter Hegelund

Erhvervskonsulent hos Business Esbjerg.

Virksomhederne spiller rigtig godt med og tager medansvar. Der er en forståelse for, at vi ikke bare kan skrue op for lønnen og tiltrække arbejdskraft. I stedet må man uddanne dem selv. Det kan vi se på lærlingeindsatsen. Lærlinge er i stigende grad betragtet som den mest sikre rekrutteringsvej til at løse de opgaver, man får i fremtiden.

En del af forhistorien er, at vi alle skulle være ingeniører på et tidspunkt. Det fik mange til at vælge gymnasiet. Vi har brug for ingeniører, og vi har brug for, at folk vælger gymnasiet. Men undersøgelser viser, at op mod 40 procent af de unge enten ikke gennemfører deres gymnasieuddannelse eller ikke bruger den til noget relevant bagefter.

Erhvervsuddannelser i Esbjerg